Mieszkanie 78 m2 z mocnymi akcentami kolorystycznymi

Mieszkanie pokazowe o powierzchni 78 m2 na inwestycji Fort Służew, było pierwotnie mieszkaniem z oddzielną kuchnią i ogromnym salonem. Inwestor uznał, że tak dużą powierzchnię dzienną można spokojnie podzielić na częsć kuchenną z jadalnia i część wypoczynkową z dużym narożnikiem, bez straty efektu dużej otwartej przestrzeni. Nasz projektant podołał temu zadaniu bez problemu i dzięki temu mieszkanie ma salon z kuchnią, dwa pokoje dla dzieci i sypialnie z garderobą. Ma także łazienkę oraz dodatkowe wc, co przy kilkuosobowej rodzinie na pewno nie jest bez znaczenia.

Sam projekt wnętrz jest mieszanką stylu skandynawskiego, nowoczesnych rozwiązań dotyczących oświetlenia ledowego i żywej kolorystyki, która lekko nudną skandynawię ubiera w soczysty wachlarz barwnych zestawień. Nasza projektantka tak bardzo zaangażowała się w projekt i chciała mu dodać spójnego charakteru, że namalowała również w odpowiedniej kolorystyce obrazy do salonu i pokoju „marynarskiego”. Dzięki temu wykończenie mieszkania jest potraktowane bardzo indywidualnie i nie jest kalką dekoracji dostępnych w sklepach.

Pokoje dzieci uwzględniają ich indywidualne potrzeby wieku nastoletniego: pokój dziewczynki jest z łóżkiem piętrowym, pod którym mamy strefę typowo gościną dla koleżanek, zaś pokój chłopca przenosi go na pokład statku i czyni z biurka miejsce dowodzenia.

Sypialnia rodziców w stonowanej kolorystyce beży z akcentami zieleni, które można zmienić wraz z przemijająca modą, pozwala na dobry wypoczynek a przestronna garderoba może dużo pomieścić.

Główna łazienka w bielach i z dodatkiem drewna została zaprojektowana bardzo oszczędnie, jeśli chodzi o formy i dekoracje. Zamiast wanny projektanci zaproponowali prysznic z odpływem liniowym, który nasi wykonawcy zrobili na lekkim podeście. Jest to zabieg pozwalający na zmieszczenie syfonu i wyrobienie odpowiednich spadków dla wody, bez ryzykowania uszkodzenia warstw izolacji i zalania mieszkania sąsiada pod spodem.

WC nawiązuje charakterem oświetlenia do salonu, a fototapeta z mostem wśród drzew nadaje mu efektu głębi i pozwala na uniknięcie wrażenia klaustrofobii.

Zapraszamy do odwiedzenia inwestycji i powierzenia nam projektu i wykończenia Państwa mieszkań.